Skip to main content

Mediaesitys

Mistä on kyse?


  • Instagram

Instagram on sosiaalisen median palvelu, jonne alkuperäisenä tarkoituksena on lisätä kuvia omalle tilille. Myöhemmin Instagramiin on lisätty muita ominaisuuksia ja julkaisutapoja. Käyttäjä voi julkaista omaan profiiliin kuvia tai videoita ja 24 tunnin kuluttua poistuvia stooreja. Julkaistut stoorit voi tallentaa omaan profiiliin biografiatekstin alle ”Kohokohdaksi”. Biografiateksti on siis tilin kuvausteksti. IGTV-osioon voi ladata pidempiä videoita, kuin esimerkiksi tavalliseen postaukseen. Tavallisessa postauksessa video voi olla maksimissaan yhden minuutin pituinen. Keloiksi kutsutaan lyhyitä, noin 15 sekunnin, videoita. Instagramissa seurataan toisia käyttäjiä.

  • Snapchat

Snapchatissa on palvelu, jossa päätarkoituksena on postata kuvia ja videoita ”Omaan tarinaan”, josta ne poistuvat 24 tunnin kuluttua. Käyttäjä voi lähettää toisille ”snäppejä”, jotka ovat kuva- ja videoviestejä. Snapchatissa lähetetään kaveripyyntö toiselle käyttäjälle.

  • TikTok

Tiktokissa käyttäjät julkaisevat lyhyitä videoita. Videot saattavat olla esimerkiksi sketsejä, tanssivideoita tai lauluvideoita. Videossa käytettävällä ääniraidalla on tärkeä rooli, sillä monet tuhannet käyttäjät tekevät usein oman versionsa jostakin koreografiasta tai sketsistä. Tällöin hyödynnetään samaa ääniraitaa. Tiktokissa seurataan toisia käyttäjiä.